Badede sig til hjemmesejr

Håndbold

19. Juni 2017, 19:20 Uhr

Rasmus Lauge vandt med Danmark over Letland. (Foto: Claus Fisker, Scanpix)

Kolding. Det danske herrelandshold i håndbold var på en mildest talt overkommelig opgave søndag aften. Her vandt Danmark EM-kvalifikationskampen mod Letland med 33-16 i gruppe 1. Danmark var som gruppevinder allerede på forhånd sikker på deltagelse ved EM-slutrunden i Kroatien i 2018.

Danmark gik ubesejret igennem kvalifikationen og slutter med 11 point på førstepladsen foran Ungarn med ni point. Inden spillerne kunne gå på sommerferie, skulle der altså først spilles 60 minutters håndbold mod Letland i Kolding. Danmark var planmæssigt foran med fem mål efter det første kvarter og havde nemt ved at skabe chancer. Danskerne brændte lystigt fra fløjene i en periode, og Letland fik lov at reducere, inden Jacob Holm øgede til dansk 9-4-føring. Letland kunne på ingen måde true et dansk landshold uden et væld af profiler. Danmark gik til pause foran 14-5.

Efter pausen mistede opgøret nærmest værdi, da Danmark efter ni minutter var foran 22-8. 26-13 lød føringen til Danmark med ti minutter igen, og sejren var aldrig i fare. Blandt de danske topscorere var Anders Zachariassen fra SG Flensburg-Handewitt. Han blev noteret for fire mål. Klubkammerat Rasmus Lauge kom ikke på måltavlen. Flere Flensborg-spillere var der ikke med. Hos gæsterne spillede Toms Lielais. Den tidligere SG II-spiller blev med seks mål topscorer for sit hold Fredag trækkes der lod til puljerne i EM-slutrunden i Kroatien, som spilles fra 12. til 28. januar i 2018.