Uden forsvar(skaptajn)

Champions League

21. September 2018, 11:11 Uhr

Tobias Karlsson blev savnet i de første 40 minutter mod Zagreb. Foto: Martin Ziemer

Tobias Karlsson var savnet i SG Flensburg-Handewitts forsvar, men kaptajnens sygdom var kun en del af forklaringen på et europæiske chok i Flens-Arena.

Flensborg. At en frustreret Rasmus Lauge mod slutningen af første halvleg modtog et gult kort for brok udstillede to ting: At kampens dommere ikke havde greb om kampen, men i allerhøjeste grad også at SG Flensburg-Handewitt ikke havde greb om Zagreb i hvad, der ellers lignede en af de letteste kampe i denne sæsons Champions League.
At ingen kampe er lette på det højeste niveau i Europa, fik SGerne at smage som en pikant kroatisk chilisovs. RK Zagreb spillede tæt på deres livs kamp, og når underhunden gør det, mens favoritterne tager sig en halv fridag, så sker de overraskelser, som alle sportsfans elsker, men som alle favorithold frygter. De to seneste sæsoner er det eksempelvis gået ud over THW Kiel med nederlag på hjemmebane til Celje og BSV, men i år var det i Flensborg, at det europæiske chok ramte. SG tabte med 31-29 til de kroatiske mestre fra Zagreb.
- I starten af kampen var vi der måske ikke 100 procent, erkender stregspiller Simon Hald, der med Anders Zachariassen begyndte i det centrale forsvar i stedet for forsvarskaptajnen Tobias Karlsson og Johannes Golla.
Kaptajn Karlsson var sygdomsramt og kunne ikke redde de europæiske kastanjer ud af en brændende kroatisk ild, da han blev bragt i spil med 20 minutter tilbage. 31 gange kylede Zagreb bolden i SGs mål, og det kunne være blevet til mange flere, hvis ikke Torbjørn Bergerud i kassen havde sprællet på livet løs for at holde værterne inde i opgøret. Det udstillede svaghederne i SG-forsvaret uden den svenske styrmand - svagheder der ikke blev mindre mod et kløgtigt kroatisk 7-mod-6-spil, hvor gæsterne konsekvent trak tempoet ud af kampen i Flens-Arena, der heller ikke fremstod som nogen frygtindgydende hjemmebane onsdag aften.

»Den perfekte start« glippede

De kun 3123 tilskuere havde en »det her skal nok gå«-attitude, indtil alvoren gik op for dem, da hjemmeholdet hurtigt var bagud 9-5. Simon Jepp­sson hamrede et frikast på overliggeren før pausen, hvor der stod 16-16, og det så ud til, at løjerne havde normaliseret sig. Sådan gik det bare ikke. Zagreb kom hurtigt i anden halvleg foran med tre mål, og de holdt hjem, selvom Maik Machulla forsøge at kaste Karlsson ind som redningskrans. Pointene var bare allerede sejlet fra Flensborg Fjord og hele vejen ned gennem Sava-floden.
- Tobias (Karlsson red.) trænede ikke tirsdag på grund af sygdom, og jeg ville ikke risikere at bruge ham i 60 minutter og forværre sygdommen.
- I pausen spørger jeg Tobias, om han er klar til de sidste 15 minutter, og så prøver jeg at sætte ham ind sammen med Johannes Golla i håbet om, at det ville give noget ny energi. Desværre fungerede det ikke, forklarer Maik Machulla, der ærgrer sig rød-blå over, at det ikke lykkedes at følge op på åbningssejren i Nantes.
- Vi gik efter at sikre os den perfekte start, men det lykkedes ikke. Vi nåede slet ikke det niveau, som vi har vist i de seneste kampe. Vi lavede dumme fejl i angrebet og havde problemer med at stoppe Zagrebs 7-mod-6-spil, konstaterer cheftræneren.
Var der så slet ikke noget positivt i Flens-Arena - udover for de seks kroater der konstant viftede med deres ternede flag i målløs jubel? Jo, Torbjørn Bergerud. Paradoksalt nok har SGs nye norske målmand været eneste bekymring i de seks sejre i sæsonstarten, og når han så endelig leverer en ordentlig indsats, kan han ikke bruge den til særlig meget.
- Det føltes godt endelig at få vist, at jeg kan. Det har jeg ikke vist hidtil i sæsonen, så det var godt at stå en god kamp. Men jeg synes, at det er noget lort, at vi taber, siger Torbjørn Bergerud tørt på norsk.
Når de nu skulle tabe, var det egentlig også positivt for SG, at nederlaget kom i Champions League og ikke i Bundesligaen. Skuffelsen har afgjort gjort det sværere for de tyske mestre at erobre en af gruppens topplaceringer, der vil give en lettere 1/8-finale, men 1/8-finalen kommer ikke i fare. De seks bedste af gruppens hold går videre, og der skal SG nok være iblandt. Til gengæld er der ikke råd til nederlag, når SG på søndag gæster Lemgo i Bundesligaen.