Det brænder på i Champions League

30. September 2018, 18:44 Uhr

Johannes Golla havde ligesom de fleste af sine holdkammerater problemer mod Klemen Ferlin i Celjes mål. Foto: Martin Ziemer

SG Flensburg-Handewitt i ny Champions League-skuffelse. Celje-målmand Klemen Ferlin stod i vejen, da slovenerne vandt med 23-20.

Flensborg. Ligeså strålende SG Flensburg-Handewitt er begyndt i Bundesligaen, ligeså hakkende ser det ud i Champions League. For halvanden uge siden tabte de tyske mestre hjemme til RK Zagreb, og søndag eftermiddag stod SG for en ny negativ overraskelse i Europas fineste klubturnering, da de tabte på udebane til RK Celje.

Ro på. De seks bedste hold ud af de otte i gruppen går videre til 1/8-finalerne, så SG Flensburg-Handewitt er endnu ikke ude, hvor de ikke kan bunde. Den imponerende sejr i Nantes i første spillerunde begynder også for alvor at lune, og så skal Maik Machullas mandskab død og pine vinde pligtsejren, når Motor Zaporozhye kommer på besøg i Flens-Arena på onsdag (kl. 19, live Sky).

Nu skal SG i hvert fald i første omgang have nogle point, der kan sikre dem en plads i gruppens top seks. Så må det komme i anden række at opnå en høj placering, der vil give en fordel længere frem i turneringen. Det var nemlig ikke en del af planen, at Champions League-vinderne fra 2014 kun skulle stå på to point efter de første tre kampe.

Maik Machulla havde også på forhånd proklameret fuld gas i Slovenien, og bagkæden så ud, som den plejer hos de tyske mestre. Til gengæld havde cheftræneren skiftet startene på stregen og de to fløje. Anders Zachariassen begyndte, og det samme gjorde både Magnus Jøndal og Marius Steinhauser. Sidstnævnte blev et meget godt symbol på SGs angrebsspil. Han startede godt med to sikre afslutninger, men så gik det nedad bakke.

Værterne fra RK Celje spillede deres chance, og især den tidligere SG-spiller Drasko Nenadic viste sig flot frem hos værterne i indledningen. Men da SG fik bedre styr på Nenadic og generelt på defensiven lignede det, at det skulle gå favoritternes vej. Buric reddede straffe fra Nenadic, og efterfølgende gjorde Holger Glandorf det til 7-6. Det var SGs første føring, og den kom efter et kvarter.

Celje havde stort besvær med at lave mål, og der var flere chancer for SG til at komme foran med tre-fire mål og stikke en tidlig kniv ind. Det lykkedes bare aldrig. Johannes Golla og Marius Steinhauser var nogenlunde lige gode om at forspilde en kontramulighed, og da gæsterne endelig kom på 11-8 kort før pausen, lukkede de lige to kasser ind, inden turen i omklædningsrummet, og det gav ikke overraskende slovensk energi.

Forud for opgøret havde Celje skiftet træner, og spillelysten skinnede ud af værterne, der ikke havde i sinde at overgive sig, selvom det på papiret var en overmagt, der var på besøg. Målmanden Klemen Ferlin var i hvert fald ligeglad med, at det var tyske mestre, der tyrede bolde mod hans mål. Han stod i vejen – og han gjorde det ofte.

Det var næsten utroligt så mange chancer, som SG-spillerne brændte efter pausen. Hampus Wanne var skyldig, Anders Zachariassen også, og indenfor de sidste 10 minutter pillede Ferlin minsandten også Magnus Jøndal på straffe. SG skulle være glade for to ting: At Celje godt nok heller ikke var skarpe i deres angrebsspil, og at Rasmus Lauge trods alt kunne finde netmaskerne i Zlatorog Arena, hvor stemningen bare steg og steg i takt med, at værterne nærmede sig overraskelsen.

Lauge skød gæsterne foran 17-16 med et kvarter igen, men det var sidste gang, at de var i overskud på måltavlen. Faktisk gik det så skidt med at lave mål, at SG måtte ty til det 7-mod-6-spil, som de selv har haft så store vanskeligheder ved at dæmme op for. Nordtyskerne kunne bare ikke spille det med samme effektivitet som Zagreb og Hannover-Burgdorf.

Celje lagde flere bolde i tomt mål, og kampen var vel reelt afgjort, da målmands-matchvinder Ferlin selv kastede kuglen i mål til 22-18 med fem minutter igen. Halvandet minut før tid pillede samme Ferlin pynten af Steinhausers fløjafslutning, og så var overraskelsen en realitet. SG Flensburg-Handewitt brændte igennem på den dårlige måde - og nu brænder det på i Champions League.

RK Celje: Panjtar, Ferlin 1 – Vujovic 1, Jurecic 3, Malus 5, Kljun, Razgor 4, Ovnicek 1, Marguc 1, Sarac 1, Groselj 1, Nenadic 2, Kodrin 2, Horzen 1, Anic 1, Beciri
SG Flensburg-Handewitt: Buric, Bergerud, Karlsson, Golla 3, Hald, Glandorf 4, Svan, Wanne 1, Jeppsson 1, Jøndal 1, Steinhauser 3, Gottfridsson 2, Lauge 4, Baijens, Rød 1
Dommere: Aleksandar Pandzic og Ivan Mosorinski
Straffekast: 4/6-2/3
Udvisninger: 1-4 (Jurecic – Zachariassen, Baijens, Golla, Hald)