Langt til toppen i Champions League

Håndbold

14. Oktober 2018, 18:33 Uhr

Seks mål fra Magnus Rød var ikke nok for SG på udebane mod Pick Szeged. Arkivfoto: Martin Ziemer.

Flensborg/Szeged. Den Sze-ged blev ikke barberet! SG Flensburg-Handewitt uden en sygdomsramt Rasmus Lauge og med et halvt øje på pokal-1/8-finalen forude havde det svært mod de ungarske mestre. Pick Szeged var mere velspillende og mere koncentrerede, og efter et nederlag på 30-28 i Ungarn må de tyske mestre indstille sig på, at tredjepladsen i Champions League-gruppen er den højeste realistiske placering. Szeged og PSG er stukket af med 10 point i toppen af gruppen, mens SG har fire point.

Det handler om top 4

Efter de første fem spillerunde holder Champions League-turneringen nemlig pause i tre uger, og derfor kan vi godt tillade af at gøre en lille status efter godt en tredjedel af de i alt 14 kampe i gruppespillet. SG Flensburg-Handewitt kan ikke være udpræget tilfredse med deres åbning i Europas kongeklasse, men isoleret set handler det ikke om nederlaget i Szeged - byen der har fået sit navn efter det ungarske ord »szeg«, der betyder »hjørne«, fordi Tisza-floden tager et sving i Ungarns tredjestørste by.

SGs Champions League-sæson blev ikke drejet på ret kurs i Szeged. En sæson, der startede med en imponerende udesejr over de forsvarende vicemestre fra Nantes, tog siden et sving i den forkerte retning med nederlag til Zagreb og Celje. Hjemmesejren over Motor Zaporozhye gør dog, at SG langt fra står i nogen katastrofal position - også fordi hele seks af gruppens otte hold går videre. Men at en plads i gruppens top to allerede nu ser umulig ud, er skuffende. De to bedste hold ville ellers undgå en 1/8-finale mod et af de stærke hold fra gruppe A, og nu gælder det som minimum om at sikre en plads i top fire, der vil give hjemmebanefordel i den sidste 1/8-finale.

10 gode minutter ikke nok

Det kræver i første omgang flere sejre, og hvis man skal vinde i Champions League kræver det stabile præstationer over 60 minutter. I Szeged viste SG og især målmand Benjamin Buric prøver på noget af det, som der skal til, hvis man vil vinde i et ungarsk inferno, men 10 gode minutter i slutningen af første halvleg var bare ikke nok til at spise den ungarske paprika.

SG kom nemlig bagud med 13-8, da sprudlende Dean Bombac sendte Johannes Golla ud efter salami, og selvom samme Golla var manden, der knap 10 minutter senere gjorde ungarerne nervøse med sin kontraudligning til 14-14, så var det blåklædte hjemmehold i teten gennem størstedelen af kampen. Tre store redninger fra Buric og to assist fra den bosniske keeper tyssede lidt på det højlydte publikum, der måtte nøjes med en pauseføring på 15-14 til de værterne.

Ganske vidst var Buric god, men Szegeds målmand var Se-go. Marin Sego stod mere storslået end universitet, som byen er ligeså kendt for som det håndboldhold, der gennem de seneste år har spillet sig op i Europas absolutte elite. Segos redninger var stærkt medvirkende til, at værterne hurtigt i anden halvleg kom på 17-14, og over 60 minutter var der bare forskel på de to mandskaber - på kvaliteten og også på koncentrationen.

Midtvejs i anden halvleg førte hjemmeholdet med 24-18, og savnet af en sygdomsramt Rasmus Lauge var tydeligt i angrebet, hvor mange ting ikke spillede efter den tyske violin. Det straffede Szeged konsekvent og kynisk på kontra. I første halvleg forsøgte gæsterne også med 7-mod-6, men det gav også mere minus end plus. SG kom tættere på og åndende i ungarerne i nakken ved 27-24 men måtte sande, at Sze-ged'en blev for stor en mundfuld - ligesom de to øverste pladser i Champions League-gruppen, der er drejet væk i Tisza-floden.

Statistik:
Pick Szeged: Sego 1, Alilovic - Maqueda 4, Källman 2, Bodo 1, Sigurmannsson 3, Canellas 1, Henigman, Balogh 2, Blazevic 1, Gaber, Sostaric 6, Banhidi 4, Kasparek, Bombac 4, Zhitnikov 1
SG Flensburg-Handewitt: Buric, Bergerud - Karlsson, Golla 1, Hald 1, Glandorf 5, Svan 1, Wanne 2 (1), Jeppsson 1, Jøndal 2, Steinhauser 1, Zachariassen 4, Søgård Johannessen 3, Gottfridsson 2, Baijens, Rød 5
Dommere: Slave Nikolov og Gjorgji Nachevski
Straffekast: 2/3-1/2
Udvisninger: 2-2