Endnu en af de sjove

Håndbold

20. Dezember 2018, 20:39 Uhr

Maik Machulla, Simon Hald og resten af SG Flensburg-Handewitt jubler over endnu en sejr. Foto: Lars Salomonsen

Flensborg. SG Flensburg-Handewitt kan bare ikke tabe. Efter et 2018 uden nederlag i egen hal og et efterår med lutter sejre i Bundesliga sikrede de tyske mestre nogle gode juleminder efter sejren på 35-28 over GWD Minden. Igen var SG bagud i første halvleg, men selvtilliden lyste ud af spillerne. De tror ikke, at de kan tabte, og så var der målmand Bergerud fra Norge, der sørgede for, at det blev endnu en af de sjove.

Det lignede ellers en af de grove, og det skyldtes også to fra Norge. Minden-keeper Espen Christensen pillede blandt andet to straffekast før pausen, og så var Christoffer Rambo håndboldkrigens helt store helt. Hans mål kort før pausen til 16-14 på et vip bag om ryggen var direkte utroligt. Rambo scorede i alt seks mål før pausen, og Mindens øvrige nordmænd Magnus Gullerod og Kevin Gulliksen bød så i øvrigt ind med henholdvis to og tre mål i første halvleg.

Heldigvis for SG har de også et par nordmænd. Magnus Rød gjorde egen skade god igen, da han først mistede bolden, men derefter stjal den igen og afleverede til navnebror Jøndal, der reducerede til 14-12. Værterne var en overgang nede med fem mål, men norske Magnus sørgede for at slukke lidt af den røde alarm. Sammen med tyske Marius Steinhauser, der var træfsikker fra højre fløj.

Endnu en nordmand, Torbjørn Bergerud syntes så også, at han skulle bidrage til løjerne. Et par redninger i første halvleg, og så var han ellers Berge-roden til alt ondt for Minden efter pausen. Først pillede han lige landsmand Gulliksen fra fløjen, og så blev han bare ved og ved og ved – i øvrigt for øjnene af det norske landsholdsmålmandstræner, den tidligere THW Kiel-målmand Steiner Ege. »Hey Ege, det er mig og ikke Espen Christensen, der står på mål til VM«, lød det klare budskab.

SG var bagud 17-14, men på otte minutter og en håndfuld Bergerud-redninger var det vendt på hovedet. Jeppsson, den var god nok, da Simon scorede til 20-17. SG havde bedre fat defensivt, og Holger Glandorf og Simon Jeppsson tryllede på skift i angrebet. Mindens gæster udlignede til 20-20, men der stod kontinuerligt flere mål ud for SGs logo på den scoretavle, hvor begge klublogoer havde fået en nissehue på i julens indledning.

Lydniveauet i Flens-Arena løftede sig også, da det duftede af endnu en af de hjemmesejre, som publikum godt nok er vant til men aldrig kan få for mange af. De rejste sig flere gange og måtte til sidst blive stående, da det udviklede sig til en regulær målfest, der havde Rasmus Lauge og Marius Steinhauser som de største målaber. Det bliver med garanti en glædelig jul hos SG Flensburg-Handewitt, der bare fortsætter med at vinde.

Læs mere i lørdagsudgaven af Flensborg Avis.