En tiltrængt sejr

Fodbold

29. April 2019, 08:35 Uhr

Christian Jürgensen scorede til 1-0 for Weiche Flensburg. Arkivfoto

Lüneburg. Den sejr var tiltrængt. April har ikke just været den bedste fodboldmåned for SC Weiche Flensburg 08, men i månedens sidste kamp hentede de oprejsning med 3-1-sejren over Lüneburger SK.

- Det var en rigtig god udekamp for os. Vi er glade for at være tilbage på sejrssporet efter to nederlag, sagde Weiche Flensburg-anfører Christian Jürgensen efter sejren.

Jürgensen var selv manden, der satte gæsterne i gang på udebanen i Lüneburg. Hjemmeholdet havde ellers lige haft en fin periode, da Weiche Flensburg-anføreren midt i første halvleg scorede efter et indkast, som værterne ikke fik clearet (22.). Og derefter dominerede favoritterne fra Flensborg kampen mod Lüneburg-mandskabet, som kæmper for at undgå nedrykning. Både Kevin Njie, Florian Meyer og Marvin Ibekwe havde målchancer, og kort før pausen fordoblede Dominic Hartmann, da han havde sidste fod på efter nogle gode Weiche Flensburg-kombinationer (41.).

Gæsterne slog til foran mål, og samtidig stod de solidt på banen og tillod ikke hjemmeholdet meget plads.

- Det var en god bane, og vi var vågne gennem hele kampen. Vi står kompakt og får lavet vores mål, forklarede Christian Jürgensen. Anden halvleg nåede heller ikke at blive speciel gammel, før kampen blev endeligt afgjort.

Efter et Weiche Flensburg-hjørnespark sendte Enes Biyiklioglu bolden i egen net (58.), og så var hjemmeholdets sidste håb slukket. I tillægstiden fik Utku Sen godt nok reduceret på et straffespark (90.+1.), men det ændrede ikke på en ganske overbevisende Weiche Flensburg-sejr. De tre point er ikke mindst vigtige for holdets selvtillid. De forsvarende Regionalliga-mestre har godt nok udspillet deres chance i forhold til de tre øverste placeringer, men de arbejder for øjeblikket frem mod Landespokalfinalen, og samtidig vil de gerne slutte godt af i ligaen.

- Når vi er succesfulde, så kommer selvtilliden, så derfor er det rigtig vigtigt, at vi får den her sejr og spiller en god kamp.

- Vi vil gerne slutte på fjerdepladsen, og vi vil gerne have så mange point som muligt, men vi ved også, at der venter nogle svære kampe. Til gengæld er det godt, at vi virkelig bliver testet før pokalfinalen på udebane i Lübeck, som bliver en rigtig stor udfordring, vurderede Weiche Flensburgs målscorende anfører.

Med sejren i Lüneburg ligger SC Weiche Flensburg 08 på fjerdepladsen. De er ét point foran Drochtersen-Assel, der er nummer fem.

Jonas Løytved

.Lüneburger SK: Springer - Ghandour (Krottke 64.), Sakai, Stech, Monterio (Biyiklioglu 46.), Wolk, Kunze, Ambrosius (Pauer 64.), Vobejda, Pägelow, Sen

SC Weiche Flensburg 08: Kirschke - Jürgensen, Paetow, Isitan (Wirlmann 63.), Meyer, Walter, Thomsen, Njie, Ilidio, Ibekwe (Drews 86.), Hartmann
Dommer:Fynn Kohn

Resümee

Der SC Weiche Flensburg 08 ist zurück in der Erfolgsspur. Am Sonntag gewannen die Flensburger mit 3:1 auswärts gegen den Lüneburger SK. Das war der erste Sieg im April. Schon vom Anfang waren die Gäste die bessere Mannschaft in Lüneburg und zur Pause führte die SC mit 2:0 durch Tore, geschossen von Kapitän Christian Jürgensen und Dominic Hartmann. Nach der Pause stand es 3:0 durch ein Eigentor von Lüneburgs Enes Biyiklioglu. Das 3:1-Tor in der Nachspielzeit hatte keine Bedeutung für das Ergebnis.