Dansk VM-fest fortsætter

Håndbold VM

19. Januar 2019, 21:59 Uhr

Danmark og Lasse Svan vinder over Ungarn og jubler. Foto: Lars Salomonsen

Herning. Lørdag aften plejer der gerne at være lagt op til fest og folk går i byen. Og det havde 15.000 danske fans i Herning god grund til. Stemningen var fantastisk og på Boxens dansegulv hvirvledede de danske håndboldherrer det skadesramte ungarske landshold (både Imam Jamali, Richard Bodo og Zsolt Balogh manglede) rundt. Kun to år tilbage slog samme Ungarn Danmark ud i 1/8-finalen ved VM i Frankrig. Men det sker ikke igen. Danmark var en klasse bedre en Ungarn og vandt 25-22 (15-10). Lige som svenskerne har Danmark nu seks point og kom et skridt tættere på semifinalen fredag i Hamborg. Ungarn kan derimod ikke længere gå videre.

Værterne begyndte med tre af fire SG Flensburg-Handewitt-spillere. Mens Lasse Svan, Rasmus Lauge og efter René Toft Hansens skade også Simon Hald startede inde, sad Anders Zachariassen i begyndelsen på bænken. Det samme gjorde hans tidligere klubkammerat Henrik Toft Hansen (Paris), som erstattede sin skadede bror René i truppen.

En anden væsentlig ændring i startopstillingen var, at den småskadede Nikolaj Øris heller ikke var med. I stedet spillede Danmark fra start af med tre højrehånds-bagspillere. Udover Lauge var det Mikkel Hansen og Mads Mensah.
I kampens første minutter kunne Ungarn faktisk følge med. Og det skyldtes også de tyske dommere Robert Schulze og Tobias Tönnies, som ikke lige frem styrede kampen suverænt. Tværtimod, det blev til alt for mange unødvendige udvisninger i begge ender af banen. I første halvleg ramte det primært de danske drenge.

Efter 14. minutter blev Ungarns verdenstjerne László Nagy skiftet ud - han var fuldstændig færdig. Danmarks høje tempo gjorde ondt på den 37-årige. På den anden side kom Jannick Green på banen. Niklas Landin havde ikke sin bedste dag og blandt andet også derfor var Danmark på det tidspunkt kun foran 7-6 (17.).
Ved pausen var stillingen 15-10, især fordi Green viste sin klasse. Også Lauge var igen i sprudlende form, men alt i alt lavede Danmark for mange fejl.
Samme spiel fortsatte i anden halvleg. Ungarn stillede et kompakt forsvar. Anders Zachariassen scorede til 17-12 (36.), men hurtigt kom Ungarn op på 17-14 (38.). Danmark fik nu dog bedre styr på kampen og førte efter 44 minutter 21-16.
Den danske træner Nikolaj Jacobsen var alligevel rasende, da Ungarn fik lov til at score til 22-18 (51.). Forsvarsspillerne i rødt og hvidt var efter en dommerkendelser ukoncentreret og det udnyttede modstanderen. Mads Mensah bragte Danmark foran igen med fem mål (23-18), men få sekunder senere fik Zachariassen en udvisning. Ungarn var langt fra at være færdig. Efter stillingen 23-19 var der i undertal for få sekunder tid og plads til HenriK Toft Hansen på det danske hold. Hjemmefansene jublede da den tidligere SG-stjerne kom på banen. Og de fortsatte resten af kampen med det. Sejren var hjemme og det blev en lang nat i Herning. Dog kun for fansene. Holdet tog selvfølgelig på spillerhotellet. Deres VM-fest skal fortsætte lidt endnu - de vil først i byen i Herning søndag den 27. januar med en guldmedalje om halsen.