Jøndal jagtede super-Sander

Håndbold

14. Januar 2019, 18:59 Uhr

Magnus Jøndal var med syv mål afgørende i Norges VM-sejr over Østrig. Foto: Lars Salomonsen

Det er svært at følge med Sander Sagosen på en måltavle, men Magnus Jøndal gjorde et ihærdigt forsøg, da Norge hentede deres tredje VM-sejr efter 34-24 mod Østrig.

Herning. Da PSG-stjernen Sander Sagosen havde scoret Norges første tre mål, fik Magnus Jøndal nok. Han løb hurtig midte og skød Norge foran med 4-3 i deres tredje VM-kamp mod Østrig. Således indledte SG Flensburg-Handewitt-fløjen sin jagt på Sander Sagosen på måltavlen. Jøndal udlignede før pausen med sit femte mål, da han bragte Norge foran 15-12, men til sidst måtte han alligevel give fortabt mod Super-Sander, da scorede otte gange mod Jøndals syv.

Det overlever Magnus Jøndal nok også. For hans norske landshold snuppede deres tredje VM-sejr - og en vigtig en af slagsen mod et østrigsk mandskab, hvor man ikke fatter en papand af, hvordan de kunne tabe til det samme Chile-hold, som Danmark spillede baglæns ud af Royal Arena. Norge vandt 34-24, og bjældeklangen fortsætter lystigt i Herning. Niveauet var også rigeligt til en forholdsvis overkommelig sejr over Østrig, der gav noget mere modstand end Tunesien og Saudi-Arabien, der var Norges to første modstandere.

Torbjørn Bergerud vidste også godt på forhånd, at der ventede andre boller på håndboldsuppen. Han stod og pumpede sig selv op og gav den et lille brøl på vej ind i Jyske Bank Boxen, mens hans holdkammerater vinkede til publikum. Bergerud var fokuseret, men han kom ikke i fokus. Blot fire gange satte han parader i de første 20 minutter, og så måtte han sætte sig på bænken.

Når Norge så alligevel på intet tidspunkt var bagud, skyldtes det, at nordmændene scorede på stort set alt, hvad de rørte ved. Især Jøndal og Sagosen var effektive, og Gøran Søgard Johannessen kom ind og plaffede med efter 20 minutter. Ligeså god indskiftningen af Søgard Johannessen var, ligeså god var udskiftningen af Torbjørn Bergerud også. Espen Christensen pillede det meste i det norske mål, og så kunne Gøran Søgard Johannessen pludselig skyde Norge på 16-12 to minutter før pausen.

SG-bagspilleren fortsætte med at bombe i anden halvleg. Faktisk var han så effektiv på måltavlen, at han begyndte at nærme sig både Jøndal og Sagosens måltal. Søgard Johannessen ligner en rigtig vigtig spiller for det norske landshold. Hans skud og hans tempo i angrebsspillet kan gøre ondt på de fleste forsvar, og samtidig dækker han op derinde, hvor det gør allermest ondt.

Flere af de norske fans i Jyske Bank Boxen gik også i Søgard Johannessen-trøjer. En kvinde bar sågar en SG-trøje. Kostumet kunne dog ikke matche de tre herrer, der stod i heldragter af det norske flag. Det tog prisen blandt mange flotte udklædninger. Også udenfor banen fik nordmændene ellers øget modstand af en højlydt gruppe østrigske tilskuere og ikke mindst, da speakeren annoncerede, at det danske landshold var ankommet.

Magnus Jøndal ramte overliggeren, da han forsøgte et lob med godt 10 minutter igen. Afslutningen tog overliggeren, men Norge var for længst komfortabelt foran. Tre minutter senere scorede SG-fløjen til 30-20 i tomt mål, og så fik han ellers fri. Magnus Rød fik de sidste knap 10 minutter på banen, mens også Torbjørn Bergerud blev skiftet tilbage i målet, da løjerne for længst var afgjort. Norge virker ustoppelige og er også storfavoritter, når de onsdag møder Chile (kl. 18.30, live DR3 og sportdeutschland.tv).