Håndbold

Man za-griber det næsten ikke

Håndbold

24. Februar 2019, 18:46 Uhr

Johannes Golla scorede fire mål på fire skud, da SG med hiv og sving vandt i Zagreb. Arkivfoto: Tim Riediger

Zagreb. SG Flensburg-Handewitt fik, hvad de kom efter. Sådan har det ofte været for de tyske mestre i Champions League. De sikrede sig billetten til ottendedelsfinalerne i en mildt sagt haltende forestilling hjemme mod Celje, og selvom præstationen ikke var meget bedre i den kroatiske hovedstad, så betyder 22-21-sejren i Zagreb, at SG ligger yderst lunt i svinget til at tage gruppens tredjeplads. Man za-griber det næsten ikke.

Tredjepladsen er vigtig, fordi den giver højest sandsynligt en ottendedelsfinale mod hviderussiske Brest eller svenske Kristianstad. En lidt anden størrelse end polske Kielce eller for den sags skyld Bundesliga-kollegaerne fra Rhein-Neckar Löwen, som SG ville rende ind i med en fjerde- eller en femteplads i gruppen. På onsdag (kl. 19, live Sky og TV3 MAX) kan de tyske mestre med et point hjemme mod Nantes sikre sig den tredjeplads, som godt nok ikke vil gøre, at SG kommer stormende ind i ottendedelsfinalerne, men trods alt vil give en lille kuling i ryggen.

Brest eller Kristianstad lyder bestemt spiseligt, men det har vi snart mange gange sagt om SG i denne sæsons Champions League, hvor gruppen ikke har haft karakter af dynamit men nærmere en knaldperle. Igen i Zagreb var SG bare på randen af en europæisk skuffelse. Både Hampus Wanne og Magnus Jøndal brændte straffe indenfor de første 11 minutter, og ved pausen var gæsternes scoringsprocent på sølle 38 procent. Det var egentlig utroligt, at SG kun var bagud med 11-9 efter en første halvleg, hvor de skulle lede længe efter målene, indtil den nyudklækkede landsholdsspiller Johannes Golla kom ind på stregen og med lidt træfsikkerhed.

Defensivt hjalp Golla også. Han og Tobias Karlsson fandt den rigtige højde i det centrale forsvar, og det pumpede luften ud af kroaternes tempofyldte angrebsspil. De tyske gæster var bagud med 10-6 mod slutningen af de første 30, men der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, før Johannes Golla scorede til 12-11. Sådan kan tingene meget hurtigt vende 180 grader i det målrige spil med harpiksbolden.

Jim Gottfridsson gjorde comeback for SG efter at have siddet ude siden VM-slutrunden. Sammen med Magnus Rød og Simon Jeppsson fungerede han godt i bagkæden efter pausen, og Hampus Wannes målfarlighed var med til at holde SG ovenvande. I hvert fald for en stund. SG-føring på 15-13 blev nemlig til kroatisk føring på 16-15. Gæsterne gik igen i stå som myldretidstrafik i København, hvis Langebro er oppe.

Selv i overtal havde SG svært ved at score, og uden flere store redninger fra Benjamin Buric havde det set mere sort ud end trøjefarven hos lillebror Senjamin og de øvrige spillere på det kroatiske mesterhold. Nu stod der 19-19 med tre minutter igen, og med små to minutter igen kunne Hampus Wanne såmænd bringe gæsterne foran på en kontra. Nok en redning fra Buric, og så hentede SG gudhjælpemig endnu en etmålssejr. Ja, man za-griber det næsten ikke, men SG fik igen, hvad de kom efter.