Miraklet lever lidt endnu

Håndbold

15. März 2019, 21:46 Uhr

Johannes Krüger var skarp for et skarpt DHK-mandskab. Foto: Tim Riediger

Flensborg. Halvvejs i første halvleg havde hele Idrætshallen vist sendt DHK Flensborg ned i Oberliga, men i kampens sidste sekunder var der pludselig fællessang. »Oh, wie ist das schön«, lød det på tribunen helt uden akkompagneret musik, da DHK Flensborg vandt med 31-25 over HSG Ostsee. SdU-klubben har stadig seks point op til 3. Liga-overlevelse med bare seks kampe tilbage, men muligheden for et mirakel fra fjorden lever altså endnu.

Havde DHK tabt, så var der ikke mere sand tilbage i timeglasset, så man forstår også godt, at DHK-træner Jens Häusler stod og kløede sig tænkende på hagen, da hjemmeholdet efter det første kvarter lå under med seks mål. Værd at bemærke er, at det stod 9-3 til gæsterne efter en DHK-føring på 3-0. Værterne spil flød over med fejl i samme mængder, som når man bare skruer løs på proppen af en gennemrystet halvandenliterscola.

Häusler tænkte så meget, at man næsten kunne høre den 51-årige håndboldhjerne knage. Løsningen blev et 7-mod-6-spil, og hvorfra han end gravede det frem, så var det en succes, der bragede højere, end de medbragte trommer fra de 20 højlydte Ostsee-tilhængere, der havde taget en fredagstur til Flensborg. Tjark Desler gav den som håndbold-quarterback, og både venstre fløj Johannes Krüger og højre back Marc Blockus takkede for sukkerballerne.

Nu var DHK’ernes eneste problem at stoppe Benedict Philippi med de lange strømper, der bombede løs før pausen, hvor HSG Ostsee førte med 16-13. Men i anden halvleg blev der lukket ned for mullerne hos Langstrømpe, ja faktisk havde DHK-forsvaret med Daniel Jessen og Tobi Wickert-Grossmann som styrmænd så godt fat i Philippi og co., at træner Thomas Knorr måtte finde Häuslers 7-mod-6-medicin frem. Måske det var det, som de to tidligere topspillere stod og drøftede med store smil på midten af banen før kampen.

Det var i hvert fald Häusler, der vandt den duel. Ostsees 7-mod-6 blev prompte straffet med to kontramål af Johannes Krüger, der brat mørklagde alle gæsternes comebackhåb. De var allerede sendt efter af Sjören Tjölles tryllerier, der trukket DHK helt op på siden, og da Marc Blockus efter flere DHK-forsøg endelig satte første føring ind siden 3-2, var der arme i vejret og klappede hænder på tribunerne i Idrætshallen. Føringsmålet satte værterne i gang, og Mads Zinndorff gik direkte ind fra bænken og scorede til 21-18.

I målet plukkede Jasper Bassenau forårsmodne håndboldblomster, heriblandt to straffekast, og da Tjark Desler tyrede bolden i tomt mål til 30-24 godt tre minutter før tid, var sejren i hus. Det var kaffe og kage og frem og tilbage, men mundsmagen var bedre end længe for DHK Flensborg. Sejren er langt fra lig med overlevelse, men den må give mod på de sidste jernhårde krampetrækninger og tro på miraklet fra fjorden. I hvert fald lidt endnu.