Royal dansk VM-åbning

Håndbold

10. Januar 2019, 21:43 Uhr

Rasmus Lauge (med bold) og Danmark fik en perfekt VM-åbning. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

København. Spillested var Royal Arena, Kronprins Frederik var på besøg og det danske landshold spillede som konger. Danmark fik en royal åbning på VM i herrehåndbold. Den første VM-kamp på dansk grund siden 1978 blev vundet med 39-16 (22-4). Til hele historien hører så modstanderens navn: Chile. Og sydamerikanerne var i egentlig forstand ingen modstander for værterne. Man kan næste sige, at det slet ikke var en håndboldkamp. Alt for stor var niveauforskellen mellem hjemmeholdet og gæsterne.

Alligevel havde publikum i den med 12.500 tilskuere udsolgte arena stor glæde med kampen. Det skyldes især danskernes seriøsitet fra første til sidste minut. Landstræner Nikolaj Jacobsen brugte hele truppen og fik alle spillere ind i turneringen.

Set med SG Flensburg-Handewitt-øjne gik det fint. Lasse Svan og Rasmus Lauge startede inde. Lauge scorede fire mål i kampens første minutter og blev skiftet ud ved stillingen 13:4 (19.). Ikke fordi han spillede dårligt, men fordi han skal bruges i mere vigtige kampe. Svan spillede hele første halveg og scorede fire gange. Simon Hald og Anders Zachariassen blev i løbet af kampen på skift brugt på stregen. Hald bidrog med tre mål og Zachariassen scorede et enkelt mål.

Danmark brugte ellers kampen til at prøve forskellige taktiske elementer. Der blev f.eks. spillet med et offensivt 5-1-forsvar, med to stregspillere i angrebet og Mikkel Hansen på højre back. Desuden var der overskud til et par ekstra seværdig scoringer.
Næste gang Danmark skal i aktion er på lørdag (kl. 20.15/TV 2) mod Tunesien, som på fredag spiller sin første kamp mod Norge.