Serbisk dukkert for Danmark

Håndbold EM

05. Dezember 2018, 18:30 Uhr

Anne Mette Hansen og de danske håndboldkvinder fandt ikke melodien i kampen mod Serbien. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix

Nantes. Nu gik det ellers lige så godt. Dramasejren over Sverige og den klare gevinst mod Polen havde fyret op under optimismen, men håndboldkvinderne kom eftertrykkeligt ned på jorden i den sidste indledende gruppekamp ved EM. Danmark tabte 25-30 til Serbien, og det var i virkeligheden billigt sluppet mod en modstander, der spillede sin klart bedste kamp hidtil i turneringen.

- Serberne lykkedes med alt, vi fik ikke fat i forsvaret, og så scorede de på det hele, konstaterede Line Haugsted, som spillede sin første kamp i turneringen. Hun er blevet hentet til Frankrig for at styrke den danske defensiv, og at dømme ud fra første halvleg er der hårdt brug for forsvarsforstærkning. Serberne blæste lige igennem de danske blokader, og da landstræner Klavs Bruun Jørgensen efter godt 21 minutters spil tog timeout, havde hans hold lukket hele 15 mål ind.

Målvogter Sandra Toft spillede de første 18 minutter uden at blive noteret for én eneste redning, inden landstræneren gav hende en pause på bænken. Han fortryder dog ikke, at han ikke skiftede Althea Reinhardt ind tidligere. - Sandra Toft er en utrolig rutineret målmand. Alle ved, at pludselig har hun en redning, og så er hun i gang. Det er en hårfin balance i forhold til, hvornår man skal skifte, sagde Klavs Bruun Jørgensen efter kampen. Defensiven fik bedre fat, som tiden gik. Men danskerne var for langt bagud og blev utålmodige i angrebsspillet. Det resulterede i mange tekniske fejl, og en regulær afklapsning truede i anden halvleg, da Serbien bragte sig foran med 24-15. Spillerne blev dog ved med at kæmpe for sagen, selv om slaget var tabt, og det var velsagtens det mest positive, der var at sige om den kamp. - Det var lidt en kollektiv offday, hvor ikke ret meget lykkedes for os. Det er svært at gøre noget ved. Vi kan tage med, at vi ikke gav op på noget tidspunkt. - Vi er trætte af det i dag, og det skal vi have lov til. Men det er en lærestreg til de kommende kampe, lød det fra unge Mie Højlund. Den nyvundne lærdom bliver der i høj grad brug for i mellemrunden, hvor Danmark skal møde tre barske modstandere i form af Frankrig, Rusland og Montenegro. Hvis Danmark havde slået Serbien, havde holdet taget fire point med videre. Nu må man nøjes med det halve, og dermed er der ikke råd til ret mange flere fejltrin, hvis danskerne skal nå semifinalen. - Vi kan maksimalt tåle et nederlag i mellemrunden, mener Klavs Bruun Jørgensen. Danmark, Serbien, Sverige og Frankrig har alle to point med videre. Rusland starter med fire, mens Montenegro er uden point.