Ski' godt! Lauge flænsede alpedrengene

Håndbold

15. Januar 2019, 22:11 Uhr

En overlegen præstation fra Rasmus Lauge hjalp Danmark til endnu en VM-sejr. Foto: Lars Salomonsen

Herning. Føj for en dansk alpevandring. Vi skyller ned med en jagdbitter, for det lykkedes for Rasmus Lauge og co. at hente den fjerde VM-sejr, men danskerne måtte igennem noget af et slalomløb ned ad sort piste, før de nåede i mål med en 28-17-sejr. Danmark med Rasmus Lauge i storform er klar til gruppefinale mod Norge - og en halv finale om en semifinaleplads.

Ja, det endte i ren idyl for Danmark, men selvom der var rigeligt varmt i en fyldt Jyske Bank Boxen, så føltes det som at stå nøgen på toppen af Großglockner gennem kampens indledning. »Was war das?«, måtte mange i Boxen spørge sig selv. Danmark kunne ikke lave mål og var bagud med 7-3 efter små 20 minutter.

En af synderne var SG Flensburg-Handewitt-fløjen Lasse Svan. Efter tre afbrændere på et mindre end kvarter blev han flået ud, men han var ikke ene om elendighederne. Den største af dem alle, Mikkel Hansen, traf den ene dumme beslutning efter den anden. Nul mål på fire afslutninger i første halvleg, herunder et straffekast, er sjældent set for den danske stjerne. Nikolaj Jacobsen smadrede højrelappen i time-out-knappen, og snart blev der beordret syv-mod-seks. Det danske angrebsspil sejlede - og det var bestemt ikke op ad den berømte å.

Rasmus Lauges temposkift og gennembrud hjalp trods alt Danmark til et par mål, og sammen med Niklas Landin sørgede han for at holde lidt varme i alpehytten. Men syv-mod-seks-spillet virkede. Mikkel Hansen startede ganske vist med en tåbelig beslutning, men derefter scorede danskerne på det hele. Med Simon Hald til at fylde og Anders Zachariassen som den bevægelige stregspiller i syv-mod-seks-spillet gik Danmark fra 5-8 til 11-8. Pausefreden var sikret.

Og da Rasmus Lauge sled sig igennem i en kontra og scorede til 13-8, kørte bølgen helt af sig selv i Herning. Tidligere skulle der både speaker og maskot til at få bølgen til at rulle. Nu red alle i Boxen pludselig med på bølgen. SG-strategen Lauge kunne det hele. Med det overblik kunne han finde et spædbarn i en ti kilometer dyb alpegrotte. Akkompagneret af Niklas Landin spillede de wieneropera til seks fede stjerner. Begge tyrede for øvrigt en bold i tomt mål, og vurderet på lydniveauet kan publikum bedst lide de letteste mål.

Anden halvleg blev som en kælketur ned ad nyfalden sne, og pludselig sejlede Boxen også op ad den smukke å. Det danske forsvar var lukket som en tovlift i stormvejr, og i det sidste kvarter fik Danmark sågar lejlighed til at spare spillere frem mod den vigtige kamp på torsdag, hvor fjeldgutterne fra Norge med garanti bliver en større mundfuld end alpegutterne fra Østrig. Til gengæld vil vinderen af kampen mellem Danmark og Norge få den ultimative indgang til mellemrunden og tage et kvanteskridt mod semifinalen.