Håndbold

Og så skulle sejren endda have været meget større...

Håndbold

25. März 2019, 05:31 Uhr

God grund til jubel hos Torbjørn Bergerud og SG Flensburg-Handewitt efter sejren på 30-28 i Brest. Foto: Tim Riediger

Brest. I øjeblikket efter SG Flensburg-Handewitts ellers imponerende sejr på 30-28 på udebane over Meshkov Brest var det yderst vanskeligt at frembringe et smil på læberne af en SG-spiller. En 30-22-føring blev sat over styr, da SG-spillerne i slutfasen mistede koncentrationen, ligesom kampens to svenske dommere for øvrigt også gjorde. De tyske mestre var godt på vej til at punktere al spænding i Champions Leagues ottendedelsfinale, men selvom chancen er minimal, kan det med tomålssejren godt gå galt i returkampen i Flens-Arena på søndag.

- Vi har sikret os et godt udgangspunkt, og vi ved præcist, hvad der forventes af os i returkampen. Vi arbejder videre, også selvom stemningen er lidt trykket lige nu, sagde SG-træner Maik Machulla efter kampen i Hviderusland.

- Vi fører med otte mål og vinder til slut kun med to mål. Selvfølgelig er vi skuffede over det.

SG havde ellers god grund til at være stole over indsatsen i Brest. Mindre end 48 timer efter Bundesliga-sejren over Bietigheim lagde de en fremragende indsats for dagen. Rasmus Lauge holdt længe hviderussisk legestue. Med energi som en duracell-kanin på speed have han mere end bare en enkelt hånd med i alt, hvad der foregik i SGs angrebsspil, og så vidste han præcis, hvornår han selv skulle knalde læderkuglen afsted. Lauges otte kasser var imponerende, og lige så var Torbjørn Bergeruds indsats i målet. Han startede ud med nærmest arrogant at redde tre spejlblanke afslutninger fra hjemmeholdet i et SG-undertal, og efter pausen gjorde Torbjørnen de hviderussiske bjørne ganske tamme.

- Hvis vi før kampen havde fået at vinde, at vi ville vinde med to mål herovre, havde vi været yderst tilfredse. Vi spillede en fremragende udekamp, og alle gjorde virkelig et godt stykke arbejde.

- Det er også et spørgsmål om karakter. At vi efter en Bundesligakamp i torsdags kan gå ind og levere end så fantastisk kamp, mente Maik Machulla.

Det gjorde den tidligere SG-spiller Petar Djordjic også i første halvleg. Brest-bagspilleren scorede fem gange på fem forsøg før pausen, hvor 14-14 var helt fair efter 30 minutter, hvor holdene fulgtes pænere ad, end når drengene i den hviderussiske militærskole er på tur. Efter pausen var Djordjic til gengæld usynlig som en puddelhund i en snestorm. Han faldt med sine holdkammerater, der var idéforladte og manglede vilje. De eneste hviderussere med bare en snert af energi var den store gruppe rødklædte cheerleaders i det ene hjørne. Rasmus Lauge blæste en kontra i mål til 23-18, og Lasse Svan scorede kort efter til 24-18. Holger Glandorf nåede også lige at tyre et par projektiler i nettet, og Anders Zachariassen fik sendt gæsterne på både 29-21 og 30-22, inden det begyndte at briste en smule. To tynde udvisninger til Anders Zachariassen og Rasmus Lauge blev nærmest narkotisk dyre, men selv seks hviderussiske gå-hjem-mål ændrer ikke ved, at det er vanskeligt at forestille sig, at SG sætter den føring over styr hjemme i Flens-Arena.

- Vi er trætte, men glade for at kunne rejse hjem med en sejr. Selvfølgelig ville vi gerne have vundet større, men vi har sikret os et godt udgangspunkt før returkampen, lød vurderingen fra anfører Tobias Karlsson.

Selvom skindet ikke skal sælges, før den hviderussiske bjørn er helt skudt, så står SG allerede med halvandet ben i Champions Leagues kvartfinale efter sejren i Brest. Og så skulle sejren endda have været meget større...