Det Sydslesvigske Fodboldlandshold

Thomas Bleicher
20. Juni 2016, 08:45 Uhr

Det Sydslesvigske Fodboldlandshold (røde trøjer) måtte slide hårdt i deres første kamp. (Fotos: Frank de Boer/Europeada)

Sand in Taufers/Sydtyrol. Det Sydslesvigske Fodboldlandshold fik en dårlig start ved Europeada 2016 i Sydtyrol. Holdet, som bliver trænet af Holger Bruhn og Berni Petersen, tabte søndag aften 2-3 (0-2) til slovakerne i Ungarn og er dermed allerede under pres i forsøget på at nå langt i turneringen.

Optaktkampen i Sand in Taufers var fra begyndelsen en vanskelig opgave for Det Sydslesvigske Fodboldlandshold. Holdet havde en kæmpe chance i begyndelsen af kampen, men slovakkerne i Ungarn satte selv hurtigt præg på opgøret i Sand in Taufers.

Walter og Linhardt scorede

Et billede lige inden dommerens første fløjt. (Foto: Frank de Boer)

Det blev belønnet. Via et hovedstød scorede slovakkerne i Ungarn godt og vel ti minutter inde i kampen. Et kvarter senere måtte målmand Tore Wächter og forsvaret fra Det Sydslesvigske Fodboldlandshold se sig overlistet endnu en gang (0-2).
Det Sydslesvigske Fodboldlandshold fik dog kæmpet sig tilbage. Godt fem minutter inde i anden halvleg reducerede Jonas Walter (ETSV Weiche Flensburg) til 1-2 og efter 70. minutter var det Lukas Linhardt, som udlignede med et flot volley-skud (2-2).
To minutter før tid gik det dog igen galt for Det Sydslesvigske Fodboldlandshold, idet slovakkerne fra Ungarn scorede til 3-2. Kolja Afriyie ramte godt nok målet lige efter, men her blev der dømt offside.

Holger Bruhn: - Det er utrolig ærgerligt

- Det er utrolig ærgerligt. Vi var super forberedte, men kommer bagud ved deres stort set to eneste chancer. Nu bliver det utrolig svært for os, men vi forsøger alt for at få succes i de to næste kampe, sagde træner Holger Bruhn lige efter kampen. Næste modstander bliver Aromunerne (mandag kl. 16 i Ahrntal.

Det Sydslesvigske Fodboldlandshold: Wächter - Afriyie, Thomsen (Steiner), Eglseder, Wegner, Johannsen (Tönder), Wobig (Steffensen), Walter, Larsen, Linhardt, Düring.