Håndbold

Spinkelt håb tilbage

Håndbold

13. Januar 2020, 20:25 Uhr

Ander Zachariassen og det danske forsvar fungerede mod Ungarn, det gjorde offensiven ikke. Foto: Lieslotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Malmö. Det danske håndboldlandshold måtte nøjes med point mod Ungarn og står efter to kampe med kun et enkelt point. Et hav af fejl og et angrebsspil uden gennemslagskraft kendetegnede Danmark, der kun har et spinkelt håb tilbage efter 24-24 uafgjort.

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen overraskede mod Ungarn. I startopstillingen var der både plads til Michael Damgaard og Henrik Møllgaard - i angrebet, og det som i sidste kamp på venstre fløj. Til gengæld blev Mikkel Hansen sat til at spille højre back. I de første minutter ikke lige recepten der fungerede for den danske offensiv, der ikke fik løst det meget offensive ungarske 5-1-forsvar.

Rasmus Lauge var det forbeholdt at udligne for første gang efter syv minutter. Der havde Michael Damgaard allerede fyret ikke mindre en fire skud af, uden mål. Noget der fik Jacobsen, tydeligt hørbart på lægterne, at råbe -slap nu af Michael. Det hjalp og Damgaard fandt vejen til målet. Det danske spil i det hele havde det dog stadigvæk svært, selvom Niklas Landin diskede op med flotte redninger.

Flensborgs Anders Zachariassen fik efter ti minutter lov til at være med og afløse Rene Toft Hansen. Dog faldt fejlprocenten hos Nikolaj Jacobsens mandskab ikke og mål blev til for Danamark kun med individuelle aktioner. Eksperimentet med Møllgaard på fløjen var på det tidspunkt allerede stoppet. Lige lidt hjalp det og efter 20 minutter var Ungarn foran med 10-6.

At det inden halvlegen ikke lugtede endnu stærkere af dansk fiasko, var det kun Niklas Landin at takke for. Tre parader i streg og tilsvarende kontrascoringer og Danmark var tilbage i kampen. Ved udligningen af Mads Mensah Larsen til 10-10 var taget af en ikke udsolgt Malmö Arena lige ved at lette.

Det holdt dog ikke til pausen. Ungarn tog en fortjent 13:11 føring med ind til pausen. Danmark fandt på intet tidspunkt i første halvleg for alvor nøglen til det ungarske forsvar, hvorimod forsvaret og især Niklas Landin stod solidt.

Det blev også i begyndelsen af anden halvleg et spil hvor nerverne lammede hoved og ben. Ungarns spil var tålmodigt og Danmarks med mange fejl. Heller ikke spillet syv mod seks styret af Morten Olsen virkede overbevisende og var tit for stillestående.

Danskerne fightede og spillede med alt de kunne lægge i det i anden halvleg, men sprudlende blev kampen for overlevelse i turneringen ikke. Det var ren vilje, at Danmark fem minutter inden slut kunne udligne til 23-23 og endda tage føringen for første gang i kampen.

Det holdt hårdt, men det holdt ikke for Danmark, der ikke vandt vind eller forsvind kampen mod Ungarn og måtte nøjes med et 24-24 uafgjort og kun et point. Dermed hænger EM i en tynd tråd og Danmark har brug for hjælp af Island på onsdag.