VM 2019 med fotos

Zachariassen bedst i endnu en dansk sejr

Thomas Bleicher
21. Januar 2019, 22:00 Uhr

Anders Zachariassen (t. v.) og Henrik Toft Hansen havde meget at se til i kampen mod Egypten og Ahmed Elahmar. Foto: Lars Salomonsen

Herning. Efter syv kampe ved VM på hjemmebane er Danmark fortsat ubesejret. Mod Egypten tog danskerne den syvende sejr. Men det var en hård kamp. Efter 60 minutter lød cifrene 26-20 (9-7). Danmark er inden onsdagens sidste mellemrunde-kamp mod Sverige, som tidligere i dag tabte til Norge, stadig ikke sikker på en plads i semifinalen. Faktisk kan alle tre skandinaviske hold og dermed alle elleve spillere fra SG Flensburg-Handewitt som deltager i VM stadig gå videre. Danmark har dog de bedste kort på hånden. En sejr eller uafgjort betyder, at danskerne fredag skal spille semifinale i Hamborg. Sverige skal vinde med tre mål (eller med to og så score mindst 31 mål). Altid forudsat at Norge onsdag slår Ungarn.

Danmark havde kæmpe problemer med Egypten. De danske topscorere til VM, Mikkel Hansen og Flensborgs Rasmus Lauge, blev i første halvleg kun noteret for hver en scoring. Niklas Landin på mål kom kun op på 30 procent redninger og det betød, at Danmark kun var foran 9-7 efter 30 minutter. SGs stregkæmpe Simon Hald, som igen var med i startopstillingen havde scoret to gange og Anders Zachariassen stod med et mål også på måltavlen. Det gjorde Lasse Svan ikke.

Det var dog fløjspilleren som satte med to mål satte gang i anden halvleg. Danmark kom foran 14-11 (39.) og 16-13 (43.). Det fortsatte dog med at være en målfattig kamp og Egypten var en ubehagelig modstander. Afrikanerne har allerede i løbet af turneringens første seks kampe vist, at de kan drille topnationerne, og det gjorde de også mod Danmark.

Det blev for alvor bedre, da den danske landstræner Nikolaj Jacobsen efter 35 minutter besluttede at spille 7 mod 6 i angrebet. Desuden dækkede Danmark nu med et 5-1-forsvar op. Magnus Landin stod i spidsen for det, og Jannick Green, som var helten mod Ungarn kom på mål. Efter 45 minutter var Danmark foran 17-15. Zachariassen scorede til 19-16 (48.) og publikum i den næsten udsolgte arena sang: »Vi er røde, vi er hvide«. Efter en fantastisk skruaflevering af Mikkel Hansen gennem modstanderens ben scorede SG-stregen igen, nu var stillingen 20-16 i dansk favør. Svan kom for alvor i gang og til slut op på fire scoringer. Han blev kun overgået af Mikkel Hansen og sin SG-klubkammerat Zachariassen (begge 5 mål), som blev valgt til kampens bedste spiller.